Kennisontbijtsessie ‘(dis)functionerende werknemer’ groot succes

De kennisontbijtsessie van 19 november 2019 bleek een groot succes. Deze gratis sessie had als onderwerp ‘dossier disfunctioneren: the do’s en dont’s’.  Deze bijeenkomst werd door Gelre Advocaten samen met Symbus Personeelsdienst uit Doetinchem georganiseerd.

De deelnemers kregen een tweetal presentaties. De eerste was van mr. Martine Meijer van Gelre Advocaten, waarbij het onderwerp (dis)functioneren vanuit een arbeidsrechtelijke perspectief werd belicht. Zo werd bijvoorbeeld besproken waaraan een verbetertraject dient te voldoen. Ook was er aandacht voor een recente uitspraak van de Hoge Raad en de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Daarna ging Ibe Bongers van Symbus Personeelsdienst in op de mogelijkheden om disfunctioneren vroegtijdig te signaleren. Hij had daarbij aandacht voor de acties die passend zijn om het disfunctioneren te voorkomen.

De deelnemers bleken zeer enthousiast te zijn over de kennisontbijtsessie. De praktische benadering van dit ingewikkelde onderwerp bleek zeer gewaardeerd te worden. Ook vond men het zeer positief dat deze bijeenkomst slechts weinig tijd kostte en men na deze sessie weer gewoon aan het werk kon.

Door een aantal deelnemers is gevraagd om de volgende kennisontbijtsessie te houden over het onderwerp ‘ziekte en re-integratie’. Aangezien dit onderwerp voor werkgevers inderdaad zeer complex en belangrijk is, hebben we besloten om in het voorjaar van 2020 dit onderwerp te behandelen. Meer informatie hierover volgt later.

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *