TARIEVEN

Gelre Advocaten voor professionele dienstverlening met aantrekkelijke tarieven.

Letselschade 

In geval van letselschade worden de kosten van juridische bijstand doorgaans volledig vergoed door de wederpartij. Als de aansprakelijkheid is erkend moet men de volledige schade vergoeden. Deze kosten worden immers als schade gezien. Het slachtoffer hoeft deze kosten niet te betalen. Wij verhalen de advocaatkosten op de wederpartij.

Uurtarief Gelre Advocaten

Gelre Advocaten hanteert zeer aantrekkelijke tarieven. Onze dienstverlening blijft daarom betaalbaar. Voor particulieren geldt een lager tarief dan voor ondernemers /het MKB.

Particulieren: € 175,00 excl. 21% BTW per uur

Ondernemers/ MKB: € 195,00 excl. 21% BTW per uur.

Dit uurtarief is zeer concurrerend en wordt niet verhoogd met kantoorkosten.  Onze dienstverlening en onze tarieven zijn zeer transparant. In de opdrachtbevestiging staat precies omschreven waar u aan toe bent. Wij geven u vooraf een inschatting van het aantal te besteden uren. De declaratie ontvangt u maandelijks achteraf.

Eenmalig adviesgesprek €100,00

Voor een aantrekkelijk tarief van €100,00 incl. BTW biedt Gelre Advocaten u de mogelijkheid om uw zaak inhoudelijk te laten beoordelen. Dat kan bijvoorbeeld een second opinion zijn, of een advies over een juridisch probleem. De tijdsbesteding bedraagt dan maximaal één uur.

Vaste prijsafspraak

In bepaalde zaken is het mogelijk om vooraf een vaste prijsafspraak te maken. Dit is alleen mogelijk als het aantal uren bij aanvang van een zaak redelijk goed in te schatten is. Neem gerust contact op om deze mogelijkheid te bespreken.

Vergoeding advocaatkosten door rechtsbijstandsverzekering
Op grond van de rechtspraak is het mogelijk om de advocaatkosten door uw rechtsbijstandverzekeraar te laten betalen. Als u een rechtsbijstandverzekering heeft, dan bestaat doorgaans het recht op de zogenaamde ‘vrije advocaatskeuze’. U mag dan Gelre Advocaten inschakelen voor uw juridische geschil, waarbij de kosten door de verzekeraar worden betaald. Als u dat wilt, dan regelen wij dat met uw verzekeraar. Als u Gelre Advocaten inschakelt kiest u voor kwaliteit en voorkomt u dat wordt geholpen door een jurist op afstand of een onpersoonlijk callcenter.

Toevoeging door de Raad voor Rechtsbijstand
Als u een laag inkomen heeft, bestaat de mogelijkheid dat u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand. Gelre Advocaten kan voor u een toevoeging aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. In dat geval is het verstandig eerst contact op te nemen met het juridisch loket.

Geen derdengeldrekening
Wij houden onze dienstverlening graag transparant, helder maar vooral efficiënt. Dat is duidelijk en houdt de kosten van onze dienstverlening beperkt tot het noodzakelijke. Om die reden hebben wij er voor gekozen om geen betalingen voor cliënten te ontvangen en daarom beschikken wij niet over een stichting derdengelden. Om die reden mogen wij voor cliënten geen geld incasseren / beheren op onze kantoorrekening.
Dat scheelt voor ons de nodige handelingen en dat scheelt onze cliënten vervolgens weer in de kosten. Geld waar de cliënt recht op heeft, ontvangt hij bovendien rechtstreeks van zijn wederpartij en kan daardoor ook niet worden verrekend met eventuele openstaande facturen. Wel zo transparant!